Найкращі екшн-камери 2022 року: Топ 9 рейтинг бюджетних екшн-камер

Найкращі екшн-камери 2022 року: Топ 9 рейтинг бюджетних екшн-камер

Блогери та любителі гострих відчуттів оцінили надійність та зручність екшн-камер. Їх компактна і легка конструкція робить їх ідеальними для подорожей, і вони часто мають водонепроникність і ударостійкість, щоб захистити ваші необроблені файли від втрати. Кращі екшн-камери забезпечують баланс між якістю відео, довговічністю та зручним керуванням. Деякі моделі оснащені сенсорними екранами для більш інтуїтивного керування під час зміни налаштувань камери або режимів зйомки. Інші мають прості РК-дисплеї та кнопкові входи для спрощення використання. Незалежно від того, чи ведете ви відеоблог про свою одноденну поїздку до парку чи хваляєтеся своїм стрибком з парашутом, важливо мати камеру, яка може витримати навантаження. Деякі моделі, такі як Sony FDR-X3000, водонепроникні до глибини майже 60 метрів, що дозволяє знімати під дощем або під час серфінгу і підводного плавання. Інші, такі як Sony RX0 II, можуть витримувати величезні нищівні навантаження, дозволяючи туристам, гірським велосипедистам і парашутистам відобразити свої найкращі моменти та найнезручніші ситуації, не турбуючись про камеру.

Виробники почали включати Wi-Fi та Bluetooth у деякі моделі, що дозволяє миттєво відтворювати, редагувати та обмінюватися нерухомими зображеннями та відео за допомогою супутньої програми або транслювати свій день у прямому ефірі з друзями та шанувальниками на таких сайтах, як Facebook, YouTube , та Твіч. Деякі почали виробляти екшн-камери, які можуть записувати 360-градусне відео та стереозвук, що дозволяє створювати відео з підтримкою віртуальної реальності для більш захоплюючого відтворення. Неважливо, що ви хочете від своєї екшн-камери, завжди знайдеться потрібна модель. Інтернет-магазин Мобікофф розібрав функції з найкращих варіантів , щоб допомогти вибрати те, що найкраще відповідає вашим потребам.

Топ 9 рейтинг найкращих бюджетних екшн-камер 2022 року

1. GoPro Hero 9 - найкраща екшн-камера 2022 року

GoPro Hero 9 фото

Плюси
  • 5K зі швидкістю до 30 кадрів за секунду.
  • Відмінна стабілізація.
  • Водонепроникний корпус.
  • Повнокольоровий РК-дисплей на передній панелі.
Мінуси
  • Немає захисного корпусу.
  • Так собі продуктивність при слабкому освітленні.
  • Середня продуктивність нерухомих зображень.

GoPro HERO9 - це трохи змішана покупка для попередніх власників GoPro, але вона, як і раніше, залишається однією з кращих екшн-камер, які ви можете купити сьогодні. GoPro внесла кілька покращень, великих і малих, наприклад, додала підтримку відео 5K зі швидкістю 30 кадрів за секунду і збільшила розмір нерухомого зображення з 12 МП до 20 МП. Також покращена і без того заслуговує на похвали функція HyperSmooth, яка помітно покращилася в порівнянні з версією 2.0 до версії 3.0. TimeWarp, функція гіперлапсу компанії, стала ще простішою у використанні та навіть отримала підтримку уповільненої зйомки у середині запису. І найголовніше, HERO 9 оснащена повнокольоровим РК-екраном на передній панелі з попереднім переглядом у реальному часі, що неймовірно корисно для попереднього перегляду та виправлення вашого знімка до того, як ви почнете знімати.

Проте це не всі хороші новини — HERO 9 більше, ніж HERO8, а це означає, що вона не підтримує популярні аксесуари, такі як Media Mod. Медіамод додає вбудований спрямований мікрофон, 3,5-мм мікрофонний порт для зовнішнього мікрофона та вихідний порт HDMI. Тому, якщо ви є поточним власником GoPro з великою кількістю аксесуарів, чекайте, що вам доведеться купувати більшість із них знову. Крім того, невелика змішана зміна полягає в тому, що сам корпус тепер водонепроникний. Добре на папері, але GoPro також використовувала це як привід, щоб відмовитися від захисного кожуха / водонепроникного футляра з аксесуарів, які ви, звичайно, все ще можете купити окремо.

Зрештою, перехід з HERO8 на HERO9 може виявитися занадто поетапним для більшості людей, особливо з урахуванням аксесуарів. Тим, хто купує свою першу GoPro або використовує більш стару модель, не потрібно робити ці застереження. GoPro HERO9 – надзвичайно потужна екшн-камера.

2. GoPro Hero 8 - найкраща екшн-камера 2022 року у співвідношенні ціни та якості

GoPro Hero 8 фото

Плюси
  • Голосові команди.
  • 4K з підтримкою.
  • Активне шумозаглушення.
Мінуси
  • Блокування 60 кадрів за секунду.
  • Чохол необхідний для міцності.
  • Дорога.

Екшн-камери ідеально підходять для зйомки ваших пригод на природі або відеоблогерів, яким потрібна компактна камера для зйомки на ходу. GoPro HERO 8 - одна з найкращих на ринку з трьома рівнями стабілізації відео та зображення для кришталево чистих знімків, щоб ви не пропустили жодної секунди дії. Інтуїтивно зрозумілий сенсорний екран дозволяє швидко та легко вибирати режим відеозйомки або фотозйомки, співвідношення сторін та роздільну здатність. Він оснащений активним шумоподавленням для фільтрації вітру, шуму при роботі та вібрацій для більш чіткого звуку. З 14 різними голосовими командами вам не доведеться турбуватися про те, щоб зупинити свої пригоди, щоб змінити налаштування на HERO 8.

Вбудований Wi-Fi дозволяє транслювати відео прямо на YouTube, Facebook або Twitch, якщо є підключення до Інтернету. Додаток GoPro перетворює смартфон або планшет на пульт дистанційного керування для HERO 8, щоб ви могли змінювати налаштування та режими об'єктива на льоту, не торкаючись до камери. Вбудований кард-рідер microSD дозволяє швидко та легко зберігати необроблені знімки для подальшого редагування. HERO 8 дозволяє знімати у форматі 4K, 2,7K, 1440p або 1080p, тому кожна деталь вашого досвіду буде чітко відбита.

3. DJI Osmo Action Cam - найкраща надійна екшн-камера 2022 року

DJI Osmo Action Cam фото

Плюси
  • Водонепроникна.
  • Голосові команди.
  • Два екрани.
Мінуси
  • Дорога.
  • Немає прямої трансляції.

Легко зрозуміти, чому DJI Osmo Action є гідним конкурентом бренду GoPro. З двома екранами ви можете легко кадрувати будь-яку сцену, будь то селфі або відео з точки зору катання на гірському велосипеді або каяку. Задній екран оснащений сенсорним введенням і має гідрофобне покриття, що захищає його від негоди та полегшує вибір режимів зйомки. Сам корпус камери водонепроникний на глибині до 11 метрів і може працювати при температурі до -10 градусів за Цельсієм. Osmo Action може знімати відео у форматі 4K зі швидкістю до 60 кадрів за секунду та 1080p із приголомшливою швидкістю 240 кадрів за секунду для надплавного відтворення.

Ширококутний об'єктив з кутом огляду 145 градусів дозволяє знімати збільшене зображення, а завдяки технології стабілізації зображення DJI RockSteady ви щоразу отримуватимете кришталево чисте відео. Програма DJI Mimo перетворює ваш смартфон на пульт дистанційного керування камерою, щоб ви могли швидко та легко змінювати налаштування та режими зйомки, не торкаючись до камери. За допомогою п'яти різних голосових команд ви можете вмикати та вимикати камеру, запускати та зупиняти запис або робити фотографії одним словом.

4. Insta360 One X2 - найкраща 360 екшн-камера 2022 року

Insta360 One X2 фото

Плюси
  • Дивовижна стабілізація зображення.
  • Повністю водонепроникна.
  • Просте програмне забезпечення для редагування відео 360°.
  • Кишеньковий дизайн.
Мінуси
  • Проблеми з підключенням до програми.
  • Редагування відео займає багато часу.
  • Не дуже хороша при слабкому освітленні.
  • Якість зображення розчарувала.
  • Мікрофон міг би бути кращим.

Insta360 One X2 додає захист від негоди до вже привабливої та простої у використанні 360-градусної екшн-камери. Вона створена для того, щоб брати вас із собою куди завгодно та записувати захоплюючі та важливі моменти, не турбуючись про ідеальне кадрування.

Камера міцна, хоча самі лінзи камери все ще дещо тендітні. Тим не менш, з увімкненим неопреновим чохлом вам не потрібно турбуватися про те, щоб носити її в кишені, як телефон. Однією з великих переваг One X2 є той факт, що він насправді менший, ніж більшість телефонів.

Великими недоліками One X2 є менш вражаюча якість зображення із сенсора 5,7k та крута крива навчання редагуванню 360-градусних кадрів. Тим не менш, One X2 призначений для захоплення кадру, тому незрозуміла якість зображення можна пробачити простотою використання камери, а вбудовані функції редагування програми для смартфона допомагають спростити редагування 360 кадрів.

Якщо ви хочете зняти захоплюючі та спонтанні моменти, не думаючи про камеру, то Insta360 One X2 — чудове рішення.

5. AKASO EK7000 Pro 4K - найкраща екшн-камера 2022 року

AKASO EK7000 Pro 4Kфото

Плюси
  • Постачання з 2 батареями.
  • Поставляється з пультом дистанційного керування.
Мінуси
  • Низькоякісний звук.
  • Потрібен підводний кейс.

Нова та покращена модель EK7000 від виробника екшн-камер AKASO пропонує безліч сучасних функцій, які ви очікуєте від пристрою цього класу, включаючи можливість знімати відео 4K зі швидкістю до 25 кадрів на секунду та відео 2,7K з повною частотою 30 кадрів секунду. Іншими словами, ви отримуєте справді потужну екшн-камеру за доступною ціною.

Найновіша версія камери також оснащена 16-мегапіксельним датчиком більшого розміру для кращої роботи при слабкому освітленні та чітких фотографіях. Вона має вбудовану електронну стабілізацію зображення для більш тремтливих знімків, нещодавно збільшену 40-метрову водонепроникність під час зйомки і навіть широкий вибір чохлів та кріплень. Але в цій ціновій категорії інтеграція з Wi-Fi є справжнім флагманом. З його допомогою ви можете використовувати програму iSmart DV не тільки для спостереження за зображенням, яке ви переглядаєте, в режимі реального часу, але й для передачі фотографій та відео на місці для миттєвого обміну.

6. Sony RX0 II - найкраща захищена екшн-камера 2022 року

Sony RX0 II фото

Плюси
  • Уповільнена зйомка зі швидкістю 1000 кадрів за секунду.
  • Неймовірно міцна.
  • Регулювання швидкості затвора.
Мінуси
  • Немає голосового керування.
  • Дуже дорога.
  • Блокування 30 кадрів за секунду для відео 4K.

Якщо ви ведете відеоблог про свої подорожі та повсякденні справи або шукаєте гострих відчуттів у найекстремальніших умовах, вам потрібна екшн-камера, здатна витримати суворі умови, а також випадкові падіння та попадання під дощ. Sony RX0 II створена, щоб витримати практично все, що ви можете кинути на неї. Вона водонепроникна до 10 метрів, стійка до падіння з висоти 2 метрів і може витримувати 20 кг сили, що здавлює. У поєднанні з частотою кадрів до 1000 кадрів в секунду ви можете відобразити всі свої чудові моменти та найнеприємніші моменти в екстремально уповільненій зйомці, не пошкодивши камеру.

RX0 II має 10 режимів балансу білого для точних кольорів та контрасту практично в будь-якому приміщенні або на вулиці. Ви можете регулювати швидкість затвора від ¼ секунди до 1/32 000 секунд, щоб відобразити моменти, які не можете побачити неозброєним оком. Завдяки технології обробки зображень Sony Bionz X та електронної стабілізації ви отримуєте плавне та чітке відео та фотографії. Камера має вбудований модуль Wi-Fi, тому ви можете використовувати супутню програму на своєму смартфоні для доступу до необроблених відео- та фотофайлів, а також для налаштування параметрів камери.

7. GoPro Hero 7- найкраща бюджетна екшн-камера 2022 року

GoPro Hero 7 фото

Плюси
  • Водонепроникна.
  • Голосові команди.
  • Можливості прямої трансляції.
Мінуси
  • Блокування 30 кадрів за секунду під час запису 4K.
  • Погана ударостійкість.

Творці контенту, які тільки-но починають, будуть раді дізнатися, що їм не доведеться витрачати цілий стан, щоб отримати в свої руки відмінну екшн-камеру. GoPro HERO 7 може бути старішою моделлю, але це робить її більш бюджетним варіантом у порівнянні з конкурентами. І хоча вона може бути трохи старшою, екшн-камера, як і раніше, дає масу чудових функцій. За допомогою 16 різних голосових команд ви можете керувати камерою, не торкаючись її. Супутня програма також дозволяє вести пряму трансляцію у форматі 720p у соціальних мережах або на Twitch, щоб кожен міг приєднатися до ваших волог чи пригод на свіжому повітрі.

10-мегапіксельна камера може знімати у форматі 4K зі швидкістю до 30 кадрів за секунду або 1080p зі швидкістю 240 кадрів за секунду для плавного відтворення. Вона оснащена тим же автоматичним шумопоглинанням та стабілізацією зображення, що і HERO 8, що дозволяє записувати чистіший звук і відео без тремтіння незалежно від того, що ви робите. Вбудований GPS дозволяє додавати у відео інформацію, таку як висота над рівнем моря, швидкість та місцезнаходження, щоб ви могли продемонструвати свої навички усьому світу. Корпус камери водонепроникний до 10 метрів, що дозволяє знімати під водою під час серфінгу, плавання чи сноркелінгу. Задній екран забезпечує сенсорне введення для швидкого та легкого доступу до меню та налаштувань камери.

8. GoPro MAX - найкраща екшн-камера 2022 року з 360-градусним відео

GoPro MAX фото

Плюси
  • 4 До 60 кадрів за секунду.
  • 1080p пряма трансляція.
  • Редагуйте та діліться прямо з програми.
Мінуси
  • Адаптер швидкого заряджання коштує додатково.
  • Погана водонепроникність та ударостійкість.

Зі зростанням популярності віртуальної реальності виробники екшн-камер почали випускати моделі, які захоплюють 360-градусне відео та аудіо. GoPro MAX оснащений трьома камерами та шістьма мікрофонами для запису більш захоплюючих відео та звуку, ніж будь-коли раніше. Чотири різні режими цифрових об'єктивів дозволяють вибирати кути зйомки та фокусну відстань для створення відеороликів та фотографій, готових для перегляду у віртуальній реальності. Вона має як горизонтальне вирівнювання, так і оновлену стабілізацію зображення, щоб надати вашому відео плавного кінематографічного вигляду, незалежно від того, чи ви стрибаєте з гори чи ганяєтеся за своїми дітьми на задньому дворі.

Додаток GoPro не тільки дозволяє отримувати доступ до необроблених відео- та фотофайлів, а й редагувати їх та ділитися ними прямо з програми. Вона також дозволяє вести пряму трансляцію в соціальні мережі та інші сайти у форматі 1080p для отримання неймовірно деталізованих живих зображень. GoPro MAX може робити панорамні фотографії з кутом огляду 270 градусів без необхідності сканування горизонту, що дає готові знімки без спотворень. Параметр TimeWarp дозволяє автоматично регулювати швидкість зйомки залежно від освітлення, виявлення сцени та руху, щоб ви могли відобразити епічні моменти у сповільненій зйомці. Доступний адаптер швидкого заряджання, який продовжує термін служби акумулятора, щоб ви могли повернутися до дії, не чекаючи цілого дня, поки камера перезарядиться.

9. Ricoh Theta SC2 - найкраща екшн-камера 2022 года

Ricoh Theta SC2 фото

Плюси
  • Компактна.
  • Легко використовувати.
  • Відмінний додаток.
Мінуси
  • Неякісний звук.
  • Немає додаткового сховища.

Ricoh Theta SC2 - це кишенькова 360-градусна камера, що дозволяє знімати фотографії та відео з ефектом присутності простим натисканням кнопки. На відміну від незграбних 360-градусних камер минулого, Theta SC2 зберігає всю обробку за лаштунками і дозволяє робити 360-градусні фото та відеозйомку, що не сильно відрізняються від використання камери типу «наведи і знімай». Це чудовий варіант для початківців завдяки простому та функціональному додатку.

Проте оглядач виявив, що якість зображення відстає навіть від найбюджетніших систем камер смартфонів, але занурення, що забезпечується 360-градусним контентом, безсумнівно, унікальне, і його не може відтворити жодна камера смартфона.

Висновок

GoPro HERO 9 - найкраща екшн-камера. Вона знімає у форматі 5K для отримання чітких, наддеталізованих відео та фотографій. За допомогою 14 голосових команд можна легко змінювати налаштування, режими зйомки, а також вмикати та вимикати камеру одним словом. Супутнє застосування та вбудований модуль Wi-Fi дозволяють вести прямі трансляції в соціальних мережах та на Twitch. DJI Osmo Action — дуже близький другий вибір, коли йдеться про найкращі екшн-камери. Вона також знімає у форматі 4K для плавного відтворення та ультрадеталізованих відеороликів. З двома екранами ви можете легко центрувати кадр, знімаєте відео від першої особи або робите селфі. За допомогою 5 голосових команд ви можете розпочинати та зупиняти запис, не торкаючись камери.